fbpx
Сьогодні
19:20 16 Гру 2020

Зеленський створив координаційну раду, яка буде вести переговори з малим бізнесом

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський створює координаційну раду, метою якої є напрацювання законодавчих змін щодо комплексного вирішення проблем мікробізнесу.

Про це заявив керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак, про що повідомляє пресслужба ОП.

За його словами, до цього дорадчого органу при Президентові України увійдуть представники мікробізнесу з кожного регіону, представники спілок і об'єднань підприємців мікро- та малого бізнесу, незалежні експерти, представники уряду та Офісу Президента України. Сам же Єрмак очолить цей орган.

За його словами, в результаті мають бути напрацьовані компромісні законодавчі зміни щодо податкового навантаження, адміністрування збору податків, зокрема деталі використання РРО.

"Для Президента України дуже важливо, щоб малий бізнес працював і розвивався. Щоб людям було зручніше працювати легально, а податківці створювали для людей комфортні умови й більше уваги приділяли ухиленню від сплати податків великих підприємств", – сказав Андрій Єрмак.

За словами Андрія Єрмака, він уже передав головам обласних державних адміністрацій доручення Президента України сформувати робочі групи за участі представників мікробізнесу від кожного регіону.

Перше засідання координаційної ради у форматі відеоконференції заплановане на 18 грудня.

Нагадаємо, учора через протести підприємців були перекриті вулиці Грушевського, Садова та Інститутська. Це — найчисельніший мітинг ФОПів за останній час.

Під час мітингу відбулися зіткнення протестувальників із поліцією, унаслідок чого 40 поліцейських отримали хімічні опіки очей.

Верховна Рада 1 грудня ухвалила закон, яким відтермінувала на рік обов'язкове застосування касових апаратів для деяких ФОПів. (№4439-д). 7 грудня Президент Володимир Зеленський підписав цей закон.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: