fbpx
Сьогодні
13:27 16 Гру 2020

Верховна Рада схвалила закон про регулювання вартості інтернету

Верховна Рада схвалила у цілому доопрацьований закон про регулювання вартості інтернету. За законопроект №3014 проголосували 228 парламентарів.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Закон визначає вичерпний перелік вимог до учасників ринку електронних комунікацій. У ньому передбачили й відповідальність за порушення законодавства про електронні комунікації.

Цей документ запроваджує повідомний принцип реєстрації суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері електронних комунікацій.

Передбачені консультації з учасниками ринку з усіх питань, що зачіпають їх інтереси.

В законі прописана процедура подання документів до регуляторного органу в електронному вигляді; визначені засади попереднього регулювання, а також перелік регуляторних зобов'язань, які можуть накладатись на постачальників електронних комунікаційних мереж.

Зроблено акцент на доступ до інфраструктури та спільне використання інфраструктури, що суттєво знизить витрати на розгортання мереж; встановлено універсальну послугу, яка забезпечує доступність, включаючи й цінову доступність, до інтернету та голосового зв'язку.

Крім того, визначені особливості припинення діяльності постачальників електронних комунікаційних послуг.

Нагадаємо, 1 грудня Рада направила на доопрацювання закон, яким регулюється вартість інтернету. Раніше проект закону ветував президент Володимир Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: