fbpx
Сьогодні
22:12 16 Гру 2020

Українки здобули "золото" та "бронзу" Кубка світу зі спортивної боротьби

У Белграді (Сербія) триває особистий Кубок світу зі спортивної боротьби, який замінив чемпіонат світу з трьох стилів боротьби: греко-римської, вільної та жіночої.

Переможницею турніру з жіночої боротьби у ваговій категорії до 65 кг стала українка Тетяна Ріжко (вагова категорія до 65 кг), повідомляє пресслужба Асоціації спортивної боротьби України.

Тетяна Ріжко розпочала з переконливої перемоги над титулованою росіянкою, дворазовою чемпіонкою Європи U23, бронзовою призеркою дорослого чемпіонату Європи та Європейських Ігор Марією Кузнецовою. А в півфіналі також впевнено перемогла ще більш досвідчену суперницю з Болгарії – діючу чемпіонку Європи та триразову призерку чемпіонату Європи Мімі Хрістову.

У фіналі Тетяна зустрілася з призеркою чемпіонату світу U23 та чемпіонатів Європи серед молоді Іриною Рінгач з Молдови. Українка достроково закінчила сутичку з рахунком 14:4 та стала першою володаркою Індивідуального Кубку світу.

Бронзовими призерками Кубка світу сьогодні стали українка Аліна Бережна (68 кг). Аліна Бережна розпочала з перемоги над чемпіонкою Балканського чемпіонату Несрін Бас з Туреччини. В півфіналі Аліна також показала чудову боротьбу, але судді були на боці її суперниці, тому при раунку 6:6 Аліна опинилась в бронзовому фіналі.

Чемпіонка світу та Європи в малому фіналі була налаштована на перемогу і з рахунком 10:0 виграла в болгарської борчині.

Аліна Бережна

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: