fbpx
Сьогодні
23:08 16 Гру 2020

Святий Миколай у вигляді голограми вітатиме українців на Софійській площі

З 19 грудня по 14 січня на Софійській площі у Києві працюватиме інтерактивна голограма Святого Миколая, який кожні десять хвилин вітатиме зі святами малечу та всіх інших відвідувачів новорічної площі. Про дотримання соціальної дистанції під час перегляду привітань глядачам нагадуватиме спеціальна розмітка навколо голограми. Цифровий Миколай також відкриє головну ялинку України та завдяки доповненій реальності привітає українців у мобільному застосунку.

«Щороку під час новорічних свят десятки тисяч людей приходять на Софійську площу, де традиційно зустрічають Святого Миколая. Його запрошують додому тисячі родин, аби привітати своїх дітей, — розповідає Віра Платонова, старша віцепрезидентка Visa в Україні, Грузії, країнах СНД та Південно-Східної Європи. — Але цього року через карантин усі літні люди мають залишатися вдома, в тому числі й Святий Миколай. Проте свято має відбутися! Тож ми звернулися до сучасних технологій, щоб доставити Миколая на головну новорічну площу України. Уявіть: його реалістична голограма в повний зріст знайомиться з вами, розповідає новорічні вірші, загадує загадки та бажає щастя в новому році. Цей інноваційний проєкт не лише заряджає святковим настроєм, а й закликає потурбуватися про літніх людей, яким зараз небезпечно виходити з дому».

У записі голографічних привітань взяв участь український актор Михайло Безпалько, який уже понад 60 років грає новорічних персонажів. Він — найстарший і найдосвідченіший Святий Миколай в Україні. 19 грудня він братиме участь у засвіченні новорічної ялинки на Софійській площі, а після короткого привітального слова з'явиться на площі вже у вигляді голограми. 

Голограма на Софійській площі працюватиме кожні 10 хвилин, а впродовж трьох днів — ще й в режимі реального часу, коли Святий Миколай зможе поспілкуватися з дітьми та дорослими. 

Щоб доставити Святого Миколая не лише на головну новорічну площу країни, а й у кожну домівку, організатори розробили його 3D-модель у доповненій реальності. Посилання на AR-привітання з'явиться у мобільному застосунку Приват24 у 20-х числах грудня. 

«Найтехнологічніший банк має бути найтехнологічнішим у всьому. А дива повинні траплятися навіть попри пандемію. Саме тому цього року ми зробили Святого Миколая цифровим. Та запрошуємо до кожного дому, не порушуючи карантину. Вам потрібно буде лише відкрити додаток Приват24, аби Святий Миколай з'явився просто посеред кімнати. Так ми хочемо побажати понад 12 мільйонів користувачів Приват24 по всьому світу і усім українцям загалом міцного здоров'я в новому році», — говорить Петр Крумханзл, голова правління ПриватБанку.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: