fbpx
Сьогодні
23:03 16 Гру 2020

Партія Саакашвілі склала всі депутатські мандати в парламенті Грузії

Партія колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі «Єдиний національний рух» склала всі депутатські мандати в грузинському парламенті через два тижні після виборів, на яких отримала 36 місць з 150.

Як пише «Грузія Онлайн», депутати звернулися в апарат парламенту з проханням про припинення депутатських повноважень.

«Громадськість повинна знати, що це не примха опозиційних партій, написання заяв в політичних цілях або шантаж. Це виконання волі наших громадян. У громадян Грузії відібрали вибори, а також виборче право. Вони вимагають від опозиційних партій, які отримали підтримку більшості виборців, не входити в сфальсифікований і однопартійний парламент [політика і бізнесмена, лідера правлячої партії] Бідзіна Іванішвілі », – заявив член партії Леван Бежашвілі.

Він також підкреслив, що його політсила планує за допомогою тиску з боку вулиці змусити владу таки провести повторні парламентські вибори.

Відзначимо, що перше засідання новообраного парламенту Грузії відбулося без представників опозиції. За підсумками виборів найбільше місць в законодавчому органі отримала правляча партія "Грузинська мрія" – 90. Решта 60 місць розподілилися між вісьмома опозиційними силами: 36 мандатів у "Єдиного національного руху", п'ять – у "Європейської Грузії", по чотири мандати – у партій "Лело", "Стратегія Агмашенебелі", "Альянсу патріотів" і "Гірчі", у партії "Громадяни" – два мандати, а у Лейбористської партії – один.

Всі вісім опозиційних партій, які отримали мандати, залишаються в режимі бойкоту. П'ять з них підписали меморандум про відкликання партійних списків і відмову від мандатів. Решта опозиціонери мають намір дочекатися закінчення переговорів.

Представники опозиційних партій Грузії закликали своїх прихильників бойкотувати другий тур парламентських виборів, оскільки вважають результати першого туру сфальсифікованими. Тоді "Грузинська мрія", за даними ЦВК Грузії, набрала за пропорційною системою 48% голосів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: