fbpx
Сьогодні
20:20 16 Гру 2020

Депутатам вручили антипремію "Золота коса-2020" за тютюновий лобізм

16 грудня під стінами Верховної Ради відбулась церемонія нагородження народних депутатів антипремією "Золота коса" та представників Уряду "Золоте гальмо".

Про це повідомляють у ГО "Життя".

Таку почесну нагороду щорічно отримують політики, які відстоювали інтереси тютюнових корпорацій та блокували ініціативи захисту громадського здоров'я. Тютюнові лобісти косять гроші та людські життя використовуючи свої посади в Парламенті та Уряді.

Номінантами антипремії стали нардепи від "Слуги народу" Мар'ян Заблоцький, Євген Петруняк та Олексій Ковальов.

Золота коса 2020

Мар'яну Заблоцькому присудили "золоту косу" за ініціювання законопроєкту № 4101-2 від 01.10.2020 р., норми якого відтерміновують запровадження акцизів на ТВЕН та сигарили на рівні з сигаретами.

Євген Патруняк отримав "срібну косу", адже разом із Заблоцьким створював законопроєкт, який блокує розгляд комплексного антитютюнового законопроєкту, який забороняє в Україні рекламу та продаж неповнолітнім пристроїв для куріння тютюнових виробів IQOS та glo.

"Бронзова коса" була присуджена Олексію Ковальову. Він брав участь у творенні низки законопроєктів, які були в користь тютюнових виробниців. Підкреслено, що його помічниця є Генеральним директором Української асоціації виробників тютюнових виробів "Укртютюн", що підтверджує представництво депутатом інтересів учасників тютюнового ринку.

"Вперше за 10 років ми спостерігаємо зростання поширеності куріння серед молоді. Завдяки таким діячам із мандатом депутатів, наприклад, досі не заборонено рекламу електронних пристроїв для куріння, що націлена на підлітків. Прикро констатувати, що тютюновий лобізм процвітає серед оновленого складу ВРУ та у деяких двічі оновлених міністерствах», – наголосив Андрій Скіпальський, голова правління ГО "Життя".

Золота коса 2020

Звання "Золоте гальмо" отримала заступниця Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Світлана Панаіотіді. "Панаіотіді організувала рішення Кабінету Міністрів України про створення Національного оператора дистрибуції тютюнових виробів, що фактично легалізує на нормативно-правовому рівні монополію дистрибуції тютюнових виробів ТОВ "Тедіс Україна", – пояснюють організатори вибір переможця.

Золота коса 2020

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: