fbpx
Сьогодні
16:02 15 Гру 2020

ЄС виділив 500 млн євро на вакцини від коронавірусу для бідних країн

Європейський союз виділить 500 мільйонів євро для глобальної ініціативи COVAX, метою якої є надання вакцин для країн з низьким і середнім рівнем доходу.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в заяві на сайті Єврокомісії.

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) сьогодні погодив фінансування в розмірі 400 млн євро для підтримки участі країн з низьким і середнім рівнем доходу в програмі COVAX Advance Market Commitment (COVAX AMC).

Це швидко схвалене фінансування, гарантоване Європейським фондом сталого розвитку, разом з грантовою підтримкою COVAX AMC в розмірі 100 мільйонів євро, наданою Єврокомісією, забезпечить доступ до вакцин від COVID-19 в 92 країнах.

"Разом з країнами-членами ЄС Team Europe на даний момент виділила COVAX понад 850 мільйонів євро, і є найбільшим донором COVAX в Європейському союзі. Спільна підтримка Єврокомісії та ЄІБ в розмірі 500 мільйонів євро дозволить COVAX в найкоротші терміни зробити 1 мільярд доз вакцин доступним для людей в країнах з низьким і середнім рівнем доходів", – заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Угоди між ЄС та країнами-партнерами в Африці, Азії, Карибському та Тихоокеанському регіонах, а також між країнами східного і південного партнерства вже існують в рамках Європейського фонду сталого розвитку.

Вакцини будуть закуповувати і доставляти ЮНІСЕФ та Панамериканська організація охорони здоров'я від імені COVAX.

Програму COVAX очолює Всесвітня організація охорони здоров'я і вона має на меті доставити до кінця наступного року 2 мільярди доз як мінімум 20% найбільш нужденним людям в будь-якій точці світу.

Раніше повідомлялося, що  американська компанія Pfizer завершила випробування COVID-вакцини: вона ефективна на 95%/. 9 листопада компанії Pfizer і BioNTech оголосили, що їхній кандидат на вакцину проти COVID-19 показав 90-відсоткову ефективність у захисті від коронавірусу осіб, які не були раніше ним інфіковані. Встановлено, що захист досягається через 28 днів після початку вакцинації, що складається із схеми прийому двох доз.

Нагадаємо, сьогодні першою людиною у світі, яка отримала щеплення від коронавірусу, стала 90-річна мешканка Північної Ірландії Маргарет Кінан.

Велика Британія стала першою країною в світі, яка схвалила вакцину для широкого використання. В країні будуть застосовувати вакцину від Pfizer і BioNTech.

 

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: