fbpx
Сьогодні
21:51 15 Гру 2020

Волкер заявив, що адміністрація Байдена може відхилити кандидатуру Дейтона на посаду посла в Україні

Фото DOD

Наступна адміністрація США на чолі з президентом Джо Байденом може призначити нового посла в Києві замість генерала Кіта Дейтона, який частково пройшов процедуру затвердження в американському Сенаті.

Про це повідомив у вівторок колишній спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, передає  Укрінформ.

«Я припускаю – підкреслюю, це моє припущення – що адміністрація Байдена призначить когось нового на посаду посла в Україні після того, як зайде в офіс у січні», – підкреслив колишній високопоставлений чиновник адміністрації США під час онлайн-конференції, організованої Фундацією США-Україна.

Він зауважив, що цей процес може зайняти кілька місяців.

«І я думаю, що на цю посаду буде номінований дуже кваліфікований кар'єрний співробітник дипломатичної служби», – зазначив Волкер.

Крім того, він повідомив, що в новій адміністрації, скоріше за все, не вводитиметься посада спецпредставника США з питань України, яку тривалий час обіймав сам Волкер. Ці обов'язки, за його словами, можуть бути покладені на одного з високопоставлених чиновників адміністрації Байдена.

Як пояснив Волкер, така схема була актуальною в адміністрації президента Барака Обами, коли український напрям у Держдепартаменті фактично вела помічниця держсекретаря Вікторія Нуланд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: