fbpx
Сьогодні
09:45 15 Гру 2020

Степанов обурений, що в Україні зарплата медиків знаходиться на рівні виплат по безробіттю

Фото Reuters

Зарплата медичних працівників в Україні знаходиться на рівні виплат по безробіттю.

Про це ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Я вважаю, що у нас буде катастрофа, якщо ми залишимо зарплати медпрацівників на тому рівні, який є. Я не розумію, чим завинили медичні працівники, що ми їм платимо заробітну плату на рівні безробіття. Якщо ми не хочемо, щоб вони поїхали, ми повинні це (підвищення зарплат медичним працівникам — ред.) зробити. Я проводив медичну раду, вони говорять: перше чим займаються наші інтерни, це виключно вчать іноземну мову, бо вони всі збираються їхати з країни. У нас 50 тис. лікарів пенсійного віку, ми можемо просто прокинутися одного разу в країні, в який апокаліпсис. Може бути все — ліжко, кисень апарати, не буде лікаря і не буде медичної сестри", – сказав Степанов.

Нагадаємо, що голова Комітету ВР з питань здоров'я наці та медичної допомоги направив уряду пропозиції, які передбачали збільшення видатків на програму медичних гарантій на 102 млрд грн, а також додатково фінансування ліків для пацієнтів з онко та орфанними захворюваннями на 7,7 млрд грн.

МОЗ закладало в бюджетному запиті 396 млрд грн на фінансування системи охорони здоров'я на 2021 рік, з яких 225 млрд грн — Програма медичних гарантій. Втім в проєкті бюджету-2021, який Кабмін подав на розгляд Верховної Ради, обсяг фінансування медичної сфери передбачений на рівні 159 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: