fbpx
Сьогодні
19:04 14 Гру 2020

Україна та ЄС обговорили наслідки анексії Криму Росією

Україна та ЄС обговорили наслідки анексії Криму і Севастополя Росією.

Яе передає Зовнішня дипломатична служба ЄС, Європейський союз та Україна надали оновлену інформацію про свою політику щодо Криму і Севастополя, включаючи обмежувальні заходи, і схвалили дипломатичні зусилля, спрямовані на відновлення суверенітету й територіальної цілісності України в межах її кордонів, передає Інтерфакс.

Крім того, Україна представила концепцію "Міжнародної кримської платформи".

"Також порушили питання співпраці на міжнародних форумах і питання міжнародного права. Було наголошено на серйозному погіршенні ситуації з правами людини на півострові, при цьому міжнародним організаціям і правозахисникам і раніше відмовляли у доступі. Обидві сторони також обмінялися думками про ситуацію у сфері безпеки й зростаючої мілітаризації півострова з боку Російської Федерації", – йдеться в повідомленні.

Водночас у ЄС нагадали про свою політику невизнання анексії.

"ЄС не визнає і не визнаватиме незаконної анексії Кримського півострова Російською Федерацією. Він, як і раніше, прихильний повному здійсненню своєї політики невизнання", – наголошується в прес-релізі.

Зустріч відбулася на рівні високопоставлених офіційних осіб Європейської служби зовнішніх дій і Європейської Комісії, а також представників української адміністрації.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: