fbpx
Сьогодні
20:57 14 Гру 2020

У НАБУ заявили, що організатори корупційних схем готові на все, аби не допустити скерування їхніх справ до ВАКС

У НАБУ заявили, що передача справ від бюро до іншого слідчого органу є популярним для організаторів корупційних "схем" способом уникнути відповідальності.

Про це повідомив пресцентр НАБУ.

"Організатори корупційних схем, викриті НАБУ та САП, готові на все, аби не допустити скерування їхніх справ до ВАКС. Найпопулярніша схема останнім часом — зобов'язати Генерального прокурора через суд змінити підслідність у справі, що розслідують НАБУ та САП, і передати її до іншого органу", – йдеться у повідомленні.

У НАБУ нагадали, що впродовж останніх пів року через таку схему в НАБУ та САП намагалися забрати:

Справу «ВіЕБі Банку» за фактом розкрадання 1,2 млрд грн кредиту, наданого Нацбанком.
"Справу ОАСК» – за фактом захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП), а також втручання у діяльність державних діячів.
Справу про спробу підкупу за 5 млн дол США керівників НАБУ та САП.

Справу за фактом підкупу заступника директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, яка є епізодом у справі про розкрадання майна на 81 млн при будівництві квартир для Нацгвардії.
"Всі ці рішення мають спільне: вони протирічать закону. Адже розслідувати злочини, віднесені до підслідності НАБУ, може лише НАБУ", – заявили у пресцентрі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: