fbpx
Сьогодні
20:32 14 Гру 2020

Суддя Вовк забрав у НАБУ справу, в якій фігурує Татаров: що відомо

Суддя Печерського районного суду Києва ухвалив передати справу, в якій фігурує заступник голови Офісу президента Андрія Єрмака – Олег Татаров з Національного антикорупційного бюро в Державне бюро розслідувань.

Про це повідомляє "Слідство.Інфо" з посиланням на постанову суду від 14 грудня.

Відзначимо, що рішення ухвалив скандальний суддя Сергій Вовк.

До суду звернувся з відповідним позовом адвокат одного з підозрюваних у цій справі.

На думку позивача, зараз нібито існує порушення підслідності, тому НАБУ розслідувати це кримінальне провадження не може.

Суддя Вовк зобов'язав генерального прокурора Ірину Венедіктову забрати справу в НАБУ і передати її до Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань.

Пізніше в НАБУ відповіли на рішення Печерського суду.

«Організатори корупційних схем, викриті НАБУ та САП, готові на все, аби не допустити скерування їхніх справ до ВАКС. Найпопулярніша схема — зобов'язати Генерального прокурора через суд змінити підслідність у справі, що розслідують НАБУ та САП, і передати її до іншого органу. Такі рішення суперечать закону. Адже розслідувати злочини, віднесені до підслідності НАБУ, може лише НАБУ, а ухвалювати судові рішення в них є виключною прерогативою Вищого антикорупційного суду, що обумовлено КПК", – наголосили в НАБУ.

Також в бюро нагадали, що лише впродовж останніх пів року через таку схему в НАБУ та САП намагалися забрати: справу "ВіЕБі Банку", "справу ОАСК", справу про $5 млн хабаря керівникам НАБУ та САП, справу за фактом підкупу експерта (у якій фігурує Татаров – ред.).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: