fbpx
Сьогодні
17:57 14 Гру 2020

"Ми не можемо звертатись у суд": у "Слузі народу" прокоментували справу Медведчука проти Кіпіані

Фото: suspilne.media

Член парламентського комітету з питань свободи слова від фракції "Слуга народу" Тетяна Циба розповіла свою позицію у справі Віктора Медведчука проти Вахтанга Кіпіані щодо заборони публікації книги про Василя Стуса.

Про це народний депутат від фракції "Слуга народу" Тетяна Циба розповіла в інтерв'ю для "Цензор.нет".

Журналіст запитав Цибу, як поводив себе голова комітету з питань свободи слова від фракції "ОПЗЖ" Нестор Шуфрич під час розгяду справи в ВР.

Тетяна Циба заявила, що Шуфрич поцікавився у комітету, чи не вважають нардепи, що в нього конфлікт інтересів під час розгляду справи щодо його однопартійця.

"Ситуація така: ми не можемо звертатися до суду, оскільки це – незалежна гілка влади. Тому я пропонувала просто висловити нашу політичну позицію. З моєї точки зору, це приклад цензури", – додала Циба.

За її словами, книга Вахтанга Кіпіані є історичною, а тому не можна через суд змушувати його як історика викреслювати висновки, базовані на документах.

"Я на комітеті багато разів підкреслила, що ситуацію необхідно розглядати безвідносно до того, що це Стус і Медведчук. Могли бути зовсім інші прізвища. Але мені здається, що це дуже нездоровий прецедент. Таким чином можна намагатися переписати історію або закрити якісь моменти, які тобі не подобаються … Знову-таки, Медведчук має право подати до суду на книжку. Він порахував, що його образили. О'кей, нехай Кіпіані в суді з Медведчуком розбираються – добре. Але книжка-то при чому?" – зазначила народний депутат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: