fbpx
Сьогодні
13:12 14 Гру 2020

В США підозрюють російських хакерів у стеженні за поштою Мінфіну, - ЗМІ

У США запідозрили російських хакерів за тривалим стеженням за електронною поштою американського Мінфіну. 

Про це інформує агентство Reuters з посиланням на власні джерела, передає "Європейська правда".

За словами людей, знайомих з цією справою, хакери, котрі, як вважається, працюють на Росію, відстежували внутрішній поштовий трафік в міністерствах фінансів і торгівлі США.

Серйозність хакерського зламу призвела до скликання засідання Ради національної безпеки в Білому домі в суботу. Агентство з кібербезпеки і безпеки інфраструктури, а також ФБР попросили провести розслідування.

Уряд США публічно не називав, хто може стояти за нападом. Але троє людей, знайомих з розслідуванням, заявили, що зараз Росія вважається відповідальною за атаку.

Два джерела сказали, що атаки пов'язані з широкою кампанією, до якої також належить недавня атака на FireEye, велику американську компанію з кібербезпеки, яка має державні і комерційні контракти.

Вважається, що кібершпигуни проникли в систему, підробивши оновлення ІТ-компанії SolarWinds, яка обслуговує державних замовників у виконавчій владі, збройних силах і спецслужбах США.

У заяві компанії в неділю йдеться, що проникнення відбулося в оновлення її програмного забезпечення, випущене в період з березня по червень цього року.

Міністерство закордонних справ Росії охарактеризувало звинувачення як ще одну необґрунтовану спробу ЗМІ США звинуватити Росію в кібератаках на урядові агенції США.

Кібершпигунство є серйозною проблемою для нової адміністрації обраного президента Джо Байдена, оскільки для завершення великомасштабних кіберрозслідувань нерідко йдуть місяці або роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: