fbpx
Сьогодні
13:35 14 Гру 2020

Разумков задоволений, що висновки Венеційської комісії збігаються із позицією Ради щодо рішень КСУ

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков задоволений тим, що позиція Венеційської комісії у багатьох питаннях збігається з позицією парламенту щодо рішень Конституційного Суду.

Про це спікер сказав на засіданні погоджувальної ради.

"На минулому тижні ми з вами отримали висновки Венеційської комісії щодо тих рішень, які були прийняті Конституційним Судом України та інших заходів, які були з цим пов'язані. Я задоволений тим, що позиція Венеційської комісії по багатьох питаннях збігається з позицією Верховної Ради України: і щодо незалежності інституцій, і щодо відповідальності за незаконне збагачення, що вона повинна бути достатньо жорсткою, що вона повинна бути кримінальною відповідальністю за недекларування", – зазначив Разумков.

Голова ВР подякував народним депутатам за те, що всі фракції погодилися на швидкий розгляд законопроєкту №4460-д щодо встановлення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Разумков висловив сподвання, що незабаром цей законопроєкт буде підписаний і набере чинності.

Раніше повідомлялося, що Венеційська комісія відповіла на запит Зеленського: Перевірка декларацій суддів не суперечить міжнародним стандартам.

Також Венеціанська комісія розкритикувала рішення КСУ і рекомендувала повернути позбавлення волі за брехню в деклараціях.

Комітет Верховної Ради з питань антикорупційної політики рекомендував парламенту ухвалити ухвалити законопроєкти про відновлення повноважень НАЗК та особливості складання протоколу щодо суддів.

Нагадаємо, що у Раді зареєстрували законопроект, що відновлює повноцінну роботу НАЗК.

Раніше глава НАЗК заявив, що президент має ветувати компромісний закон про брехню в деклараціях. 4 грудня Верховна Рада прийняла компромісний законопроєкт 4460-д. Він відновлює кримінальну відповідальність за умисне декларування недостовірних відомостей та умисне неподання декларації, але не передбачає позбавлення волі за такі дії.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: