fbpx
Сьогодні
16:04 14 Гру 2020

Клімкін заявив, що Путін готується до жорстких торгів із США через Донбас

Ексголова МЗС Павло Клімкін заявив, що президент РФ Володимир Путін готується до жорстких торгів із США через Донбас.

Про це він сказав в ефірі каналу "Україна 24".

На його думку, в української влади нема єдності стосовно планів щодо Донбасу.

"Я не бачу ані плану А, ані плану Б (щодо вирішення конфлікту на Донбасі – ред.). Будь-яка "абвгдейка" не працює, тому що без єдності політичних сил всередині України та без якогось чесного діалогу з суспільством, оскільки кожен українець має знати, це ж питання існування, а не питання якоїсь забавної політики – ніякого руху вперед не буде. Це, на жаль, дуже добре розуміють і в Москві, і добре розуміють наші друзі та партнери. Тому зараз все перебуває в стані напівстагнації.

Всі очікують на нову американську адміністрацію, прекрасно розуміючи, що основні важелі в руках Вашингтону. Всі очікують, як Вашингтон побудує свою стратегію, як він її буде обговорювати з ЄС. А потім почнеться торгівля, дуже жорстка. Путін до неї готується. Причому готується дуже активно, призначає… Лобісти ходять Вашингтоном оптом і в роздріб", — сказав він.

Донбас для Путіна – лише розмінна карта, вважає політик.

"Предметом торгів буде точно не Донбас, оскільки для Путіна Донбас – це розмінна карта, розмінна монета. Предметом торгів будуть ключові питання для Путіна – це стратегічна стабільність, енергоносії, санкції та Україна як така. Для нас питання Донбасу – це питання існування і повернення як такого, а для Путіна – розмінна карта, не більше", — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: