fbpx
Сьогодні
16:28 14 Гру 2020

Екоактивісти пропонують боротися з ожеледицею кавою: як це працює

Фото: Рубрика

Екоактивісти ReThink запропонували екологічний спосіб боротися з ожеледицею. Для цього вони пропонують використовувати каву.

Про це йдеться на сторінці ReThink.

"Цими днями у Києві суцільна ковзанка!⛸

Міські служби всю увагу зосередили на очистці доріг. Тротуари, якими пересувається більшість киян, залишилися майже без уваги. Так, зараз ситуація вже краща, ніж 2-3 дні тому, але ми не можемо не розповісти вам про те, що можемо зробити самі аби розтопити лід та покращити тертя 😉

Кава! Сотні чи тисячі кав'ярень у Києві варять каву, всі вони поруч із дорогою чи тротуаром. Більшість з них не вирощує гриби на кавовій гущі, не здає її на окуляри, не переробляє на скраб і не компостує на добриво.. тоооо чому б не підсипати нею тротуар біля себе, як це роблять скандинави?", – пропонують активісти.

Вони пояснюють, що кислотність кави розтоплює лід, а сама гуща створює тертя. Ефективність цього методу (особливо при температурі від -5 до +5) вже підтверджена в європейських країнах і він більш екологічний за підсипання солі!

"А як засвітить сонце – маємо бонус у вигляді чудового запаху по дорозі додому, на роботу чи у справах! 😎 Розуміємо, це сміливий крок! Але, здається, що за цей рік наші ресторани, кав'ярні та кафе також стали дуже сміливими!", – наголошують активісти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: