fbpx
Сьогодні
10:37 14 Гру 2020

Допомога бізнесу на карантині: портал "Дія" почав приймати заявки

Відсьогодні портал «Дія» почав приймати заявки на отримання 8 тисяч одноразової допомоги від держави для ФОПів та найманих працівників через карантин. За перші 10 годин роботи послугою скористалися понад 5 000 осіб.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Наймані працівники та фізичні особи-підприємці, діяльність яких підпадає під заборону в період посиленого карантину в січні, можуть оформити заявку на отримання допомоги з 14 до 31 грудня (включно).

Зробити це можна на порталі Дія в особистому кабінеті або через застосунок, обравши розділ «Послуги». Заповнення заяви займе не більше 5 хвилин, а гроші автоматично будуть зараховані на особистий гривневий рахунок після перевірки даних.

З деталями надання одноразової допомоги можна ознайомитися за посиланням", – написал Шмигаль.

допомога бізнесу

Повідомляється, що виплати будуть доступні тільки в Дії.

"Не ведіться на фейкові новини, шахраїв, та сервіси, які пропонують перерахувати гроші, щоб отримати виплату. Мінцифра забезпечує технічний функціонал виплат через Дію.

Проєкт виплати матеріальної допомоги реалізується Мінцифри у партнерстві з Пенсійним фондом України, Міністерством соціальної політики України та Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України", – передають в Мінцифрі.

Нагадаємо, що ФОПам, які постраждали через карантин, держава виплатить по 8 тис. грн, а також спише окремі борги зі сплати податків, компенсує витрати по сплаті ЄСВ. Це передбачають закони, прийняті Верховною Радою 4 грудня та підписані президентом Зеленським 7 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: