fbpx
Сьогодні
10:50 13 Гру 2020

У Франції тривають протести через закон про заборону зйомки поліції

Фото: DW

У Франції тривають протести проти ухвалення закону "Про глобальну безпеку", який забороняє фото- та відеознімання поліції в певних випадках.

Про це пише DW.

У суботу 12 грудня поліція Парижа затримала 142 людини під час протестів. Раніше поліція також застосувала водомети і сльозогінний газ проти маніфестантів, і зачистила площу Республіки.

Всього на демонстрацію, за даними організаторів, вийшли близько 10 тисяч осіб, а по всій країні – приблизно 60 тисяч. Міністерство внутрішніх справ говорить про 26 тисячі маніфестантів у різних французьких містах.

Акції протесту проти спірного закону також пройшли в Бордо, Діжоні, Ліллі, Страсбурзі, Монпельє, Ліоні та інших містах. У Ліоні поліція застосувала сльозогінний газ при розгоні демонстрантів. Мітинги у французьких містах проходять третю суботу поспіль. Два тижні тому на нього вийшли, за різними даними, від 130 тисяч до декількох сотень тисяч людей, також відбулися зіткнення з поліцією, були випадки вандалізму.

Невдоволення мітингувальників викликає 24-я закону "Про глобальну безпеку", що передбачає штрафи за фото- і відеознімання окремих поліцейських, якщо поширення цих кадрів "загрожує фізичній або психічній недоторканності окремих чиновників". За це правопорушення – у разі ухвалення закону – можна буде отримати рік в 'язниці або штраф у 45 тисяч євро. Закон на цей час знаходиться на розгляді парламенту країни.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: