fbpx
Сьогодні
22:26 12 Гру 2020

У Зеленського заявили, що рішення "Венеційки" прискорять розгляд законопроєктів щодо КСУ в Раді

Після отримання остаточних висновків Венеційської комісії щодо рішень Конституційного Суду і антикорупційного законодавства, розгляд Верховною Радою окремих законопроектів, ймовірно, прискориться.

Про це в коментарі УНН розповів представник Президента у Конституційному Суді України, народний депутат Федір Веніславський.

"Я думаю, після того, як ми отримаємо остаточні висновки Венеційської комісії, ми їх вивчимо і приймемо рішення, як далі рухатись. Це може прискорити розгляд Верховною Радою окремих законопроектів. Просто питання — у якому форматі ми їх будемо намагатись ухвалити", — сказав він.

Він нагадав, що в парламенті є законопроекти, які, фактично, спрямовані на виконання тих рекомендацій, які надала Венеційська комісія — щодо недостовірного декларування, діяльності НАЗК, і діяльності КСУ.

"Вони фактично йдуть в фарватері з рекомендаціями Венеційської комісії. Є деякі зауваження, які потребують удосконалення. Але я думаю, що між першим та другим читанням ми їх також вирішимо", — додав народний депутат.

Венеційська комісія відповіла на запит Зеленського: Перевірка декларацій суддів не суперечить міжнародним стандартам.

У Верховній Раді пропонують ухвалити окремим законом особливості складання НАЗК протоколу про адміністративні правопорушення щодо суддів і суддів Конституційного Суду.

Нагадаємо, що у Раді зареєстрували законопроект, що відновлює повноцінну роботу НАЗК.

Раніше глава НАЗК заявив, що президент має ветувати компромісний закон про брехню в деклараціях. 4 грудня Верховна Рада прийняла компромісний законопроєкт 4460-д. Він відновлює кримінальну відповідальність за умисне декларування недостовірних відомостей та умисне неподання декларації, але не передбачає позбавлення волі за такі дії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: