fbpx
Сьогодні
16:05 12 Гру 2020

У Зеленського бачать плюси у рішенні НБУ скоротити повноваження Шевченка

фото: НБУ

Якщо новий голова Національного банку України вважає, що частину повноважень, які були у нього раніше в частині управління окремими підрозділами НБУ, не потрібні і будуть виконуватися ним неефективно, то опиратись цьому немає сенсу.

Про це сказав радник Президента України з питань економіки Олег Устенко, пише УНН.

"По-перше, концентрація будь-якої влади завжди недобре працює у плані забезпечення ефективності роботи інституції. І якщо новий голова Нацбанку вважає, що частину повноважень, які були у нього раніше в частині управління окремими підрозділами Національного банку України, непотрібні і не будуть ним ефективно виконуватися, то який сенс було чинити опір цьому, якщо правління Нацбанку передає ці повноваження іншим членам правління?", — сказав Устенко.

"На мій погляд — це добре. Чим менше у тебе є в руках такого роду оперативного управління, тим ефективніше буде працювати система. Не можна займатися мікроменеджментом, особливо коли йдеться про таку велику інституцію", — додав він.

На думку радника Президента, цей перерозподіл означає, що окремі департаменти НБУ будуть ефективніше працювати.

"Друге, що для мене більш, ніж важливо — це те, що тут є явний нахил у бік нефінансових установ. Що більш, ніж важливо, в умовах України", — сказав він.

Устенко зауважив, що в Україні досить розвинена банківська система, однак не досить розвинений небанківський фінансовий сектор.

"Враховуючи те, що в усьому світі зараз основна роль в плані розвитку належить небанківському фінансовому сектору те, що Нацбанк намагається укріпити якраз ці підрозділи, які будуть займатися небанківськими фінансовими послугами для мене більш, ніж позитивно", — підкреслив він.

"Щодо внутрішніх перестановок щодо того кому що належить — це точно справа навіть не експертів, які займаються питаннями економічної політики, тим більше не справа Офісу Президента. Це повністю підпадає у "рубрикатор" Національного банку України… Я вважаю, що у цьому випадку чим менше втручатися, тим більше в їх такого роду оперативну діяльність, тим буде краще і для Нацбанку, і для країни точно", — додав Устенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: