fbpx
Сьогодні
15:50 12 Гру 2020

Ситуація на Донбасі принципово змінилася, - Єрмак

Голова Офісу Президента Андрій Єрмак переконаний, що на зустрічі "Нормандської четвірки" вдалося здійснити перезапуск переговорів щодо припинення війни.

Про це Андрій Єрмак пише у своїй колонці для УП.

"Коли в 2019 році президент Володимир Зеленський починав роботу з перезапуску переговорів, це була війна зі щоденними обстрілами з важкого озброєння, з постійними бойовими втратами у наших військах та загибеллю цивільних.

Завдяки саме цьому президенту маємо перший настільки довготривалий режим припинення вогню. Справді, тишу на Донбасі ще не можемо назвати стовідсотковою. Але немає і тих інтенсивних бойових дій, які ми бачили протягом попередніх років війни", – переконаний Єрмак.

Як зазначає Єрмак, за перші сто днів дії режиму припинення вогню кількість обстрілів зменшилась у п'ять із половиною разів і суттєво змінився їх характер.

Також позитивним кроком глава Офісу вважає перезавантаження ТКГ, організація Кримської платформи щодо повернення півострова до складу України,  відкриття ЦНАП на КПВВ та збільшення можливостей для українських абітурієнтів із тимчасово окупованої території вступати до українських ВНЗ.

Ми дійсно хочемо припинити цю війну. Щоб мир був справді довготривалим, і на наших умовах, – Андрій Єрмак.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: