fbpx
Сьогодні
18:01 12 Гру 2020

Стефанішина прокоментувала рішення суду в Гаазі

Готовність Міжнародного кримінального суду в Гаазі розпочати повноцінне розслідування військових злочинів і злочинів проти людяності в Криму і на Донбасі свідчить про визнання ролі Росії в подіях в Україні.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявила віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

"Рішення про початок розслідування – це закінчення першого періоду підготовки до початку, це вже фактично визнання ролі Росії у скоєнні на території України злочинів проти людяності. Надалі розслідування буде іти не швидко, але поетапно, процесуально. У нас жодних побоювань немає. Але очевидно, що Росія використовуватиме всі можливі інструменти, зокрема гібридні, для саботажу цього процесу", – заявила Стефанішина.

На питання, скільки років піде на розслідування справи, віцепрем'єрка відповіла:

"Більш ніж потрібно доказів агресії Росії сьогодні є. Я думаю, жоден процес, зокрема щодо України, не може бути швидкоплинним в Міжнародному кримінальному суді. Деякі справи розглядалися десятиріччями. Сподіваюсь, для України це буде більш короткий період".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: