fbpx
Сьогодні
18:10 11 Гру 2020

У ПЦУ обурилися "відьмацькою шляпою" на головній ялинці країни: фото

Фото: facebook.com/FolkUkraine

У Православній церкві України (ПЦУ) негативно поставилися до нового вигляду головної новорічної ялинки на Софійській площі у Києві, на яку замість традиційної Вифлеємської зірки почепили відьмацький капелюх.

Своє обурення висловив у Facebook Іван Сидор з пресслужби ПЦУ.

«До якого свята ми готуємось? Різдва чи Хеловіну? Вже якщо ставите на історичній Софійській площі ялинку, то потрібно мати здоровий глузд і увінчати її зіркою, яка і символізує Різдво, світло, надію. А не відьмацькою шляпою, яка з Різдвом і Новим роком нічого спільного не має», – вважає він.

Він нагадав, що ялинка стоїть на святому місці, тому не треба, аби був «капелюх на фоні тисячолітніх хрестів Софійського собору».

«Кажуть, креативно? Вважаю, що не варто було експериментувати на головній ялинці країни. Тим паче яка останнім часом стоїть на (без перебільшення) святому місці», – написав він.

При цьому Іван Сидор зауважив, що це виключно його думка.

Капелюх на фоні тисячолітніх хрестів Софійського собору… До якого свята ми готуємось? Різдва чи Хелловіну? Вже якщо…

Posted by John Sydor on Friday, December 11, 2020

Зазначимо, що цьогоріч для святкових локацій обрали тематику «Казковий ліс», бо кожен із нас чекає на здійснення мрій та сподівається стати свідком справжнього дива.

Головною окрасою новорічного містечка є красуня ялинка. Її основу оздобили величезним пнем з віконцями, що випромінюватимуть світло, а з кожного боку ви знайдете цікавий сюжет для фотографій, пише Folk Ukraine.

головна ялинка країни

Фото: facebook.com/FolkUkraine

Поруч виднітимуться фігурки казкових героїв — ельфів та лісових жителів, які чекатимуть на селфі із вами 😉

Висота ялинки — 31 метр. Вона підсвічуватиметься 10-ма кілометрами гірлянд та буде прикрашена 1 500 тематичними іграшками. Серед них можна знайти образи білочок, жолудів, шишок, сов, білосніжних зайчиків та пташок.

головна ялинка країни

Фото: facebook.com/FolkUkraine

На верхівці головної красуні — величезний казковий капелюх, оздоблений теплими вогниками. Це стилістичне доповнення теми чудес.

головна ялинка країни

Фото: facebook.com/FolkUkraine

"Ми втілили саме таку ідею, щоб найменші відвідувачі свята та навіть дорослі відчули, що під час новорічних свят казки трапляються і у реальному житті", —  розповідають автори ідеї.

головна ялинка країни

Фото: УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: