fbpx
Сьогодні
13:01 11 Гру 2020

План спільних кроків по Донбасу передбачає збільшення місії ОБСЄ в Україні вчетверо, - Арестович

спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович

План спільних кроків, який запропонувала українська делегація у ТКГ з врегулювання ситуації на Донбасі, передбачає збільшення складу наглядової місії ОБСЄ вчетверо.

Про це повідомив спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестовична брифінгу.

"Дорожня карта, яку оприлюднив президент позавчора (9 грудня). Я дуже радий, що президент Порошенко повністю підтримує план спільних кроків, який запропонувала українська делегація в ТКГ. Вони збігаються на 99%", – сказав Арестович.

"Єдина відмінність – це миротворці ООН. Ми говоримо про збільшення спостережної місії ОБСЄ вчетверо, наразі майже 500, а ми плануємо 2 тис., яка здійснюватиме і контроль над переданням кордону, і проведенням виборів, і взагалі моніторинг всієї території України", – додав спікер український делегації в ТКГ.

За його словами, питання можливого розміщення миротворців ООН в Україні не розглядається, оскільки РФ має право вето в Раді безпеки ООН.

"Чому не ООН, чому не йдеться поки що про ООН? Тому що Росія має право вето в ООН, вона просто накладе право вето, і рік можна домовлятися про те, що "давайте введемо миротворців ООН", а потім одне вето – і вся робота прахом", – пояснив Арестович.

Нагадаємо, що Порошенко в річницю "нормандської зустрічі" в Парижі запропонував план забезпечення миру на Донбасі на основі виконання Мінських домовленостей.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: