Новини

На головну ялинку України причеплять Вифлеємську зірку замість капелюха

Після скандалу навколо «казкового капелюха», який цього року причепили на головну ялинку країни замість традиційної Вифлеємської зірки, її все-таки вирішили прибрати.

Про це "Сьогодні" розповів президент організації Folk Ukraine, яка організовує новорічне свято в столиці, Ігор Добруцький.

"Ми вже кілька разів пояснили всім опонентам, що тематика цього нового року – казковий ліс. Але мабуть люди не розуміють цього, або не хочуть розуміти. Тому скажу коротко: за ніч до свята Святого Миколая, ми знімемо казковий капелюх з ялинки і замінимо його на восьмигранну зірку", – розповів він.

Раніше у ПЦУ обурилися "відьмацькою шляпою" на головній ялинці країни.

Що означає капелюх на ялинці?

Капелюх, встановлений на ялинці на Софійській площі у Києві, символізує казку і орієнтований на дітей.

Про це заявив Ігор Добруцький – засновник проєкту Folk Ukraine, що виступає організатором святкового містечка у коментарі Радіо Свобода.

"Це вперше ми зробили для дітей щось. Завжди дорослі люди змагались своїми смаками, як зробити цікаву головну ялинку – і робили її в електроніці. Всі забули класику, традиції: на ялинці завжди були лісові герої, шишки, жолуді, грибочки. Зараз у цей тяжкий час якраз потрібна казка. Тому що з цим COVID-19 всі дуже перестрашені, а хочеться чогось щасливого і веселого…

Ми останні роки входимо у найкращу п'ятірку новорічно-різдвяних ярмарок і ялинок в Європі, і в десятку світових. Ми не пасемо задніх, краще подивитись, коли вже все буде зроблено", – розповів він.

Фото: Folk Ukraine

Керівник Folk Ukraine пов'язує критику на адресу капелюха, ялинки та святкового містечка із тим, що українці перебувають у напрузі через пандемію, економічні виклики, безробіття – і скидають негатив у соцмережі.

Добруцький розповів, що в рамках казкової концепції під ялинкою розміститься чарівний пеньок. Він буде інтерактивним: матиме власний годинник і маленькі кафе.

Окрім капелюха, який вже встановили на ялинку і який буде оберегом для лісових звірів, 12 грудня почнеться монтаж другого капелюха, який "накриє все різдвяне містечко своїми чарами". Він буде світлодіодним і матиме 62 метри в діаметрі, розповів Добруцький.

Фото: Folk Ukraine

Можна буде загадати бажання – і лазер напише його на ялинці або сусідніх будівлях. Зробити це можна буде онлайн із будь-якої частини світу, як і спостерігати за всім дійством, додає організатор.

Святкове містечко буде оточене восьмикутними різдвяними зірками і засвітиться 19 грудня о 19:00.

Щороку над організацією новорічно-різдвяного містечка працювало 500-700 осіб. Проте цьогоріч замість звичайної різдвяної зони на Софійській площі влада міста організувала пішохідний маршрут із більшою кількість локацій та арт-об'єктів, тому над їхнім спорудженням щоденно працюють близько 2000 осіб, розповідає Добруцький.

У Києві буде три ключових святкових локації і три ялинки: на Софійській площі – "Казковий ліс", біля Арки Дружби народів – "Кришталевий палац", на Подолі – "Петриківський розпис".

Добруцький зазначає, що 7 років новорічно-різдвяні зони зводили коштом бізнесу та меценатів –  і цей рік не виняток.

Свіжі дописи

  • Новини

У Києві відкрився Центр рекрутингу української армії

Перший у столиці центр рекрутингу розпочав роботу на проспекті Повітряних сил, 41, (ЦНАП Солом’янського району).… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Глава Пентагону звернувся до партнерів США із закликом передати Україні Patriot

Сполучені Штати продовжують заохочувати країни, які мають системи протиракетної оборони Patriot, надати частину їх Україні… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Норвегія виділила додаткові 600 млн доларів Україні: кошти підуть на посилення ППО та гуманітарну допомогу

Уряд Норвегії у 2024 році додатково спрямує 600 млн доларів на посилення української протиповітряної оборони… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

У російському Улан-Уде – масштабна лісова пожежа: вогонь перекинувся на житлові будинки, оголошено евакуацію

У столиці російської республіки Бурятія – Улан-Уде лісова пожежа перекинулась на житлові будинки, місцева влада… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Зеленський провів наради з військовими: обговорили зрив планів рф, ситуацію на фронті, постачання зброї та снарядів

Президент України Володимир Зеленський провів наради з військовими щодо ситуації на фронті, наступів військ рф… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Атаки українських дронів на НПЗ спричинили різке зростання цін на бензин у росії, – Politico

Українські удари по російських нафтопереробних заводах спричинили зростання цін на дизельне пальне на 10%. А… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.