fbpx
Сьогодні
20:49 11 Гру 2020

Фракція "Слуга народу" збереться наступного тижня: що обговорять

Парламентська фракція «Слуга народу» планує у вівторок, 15 грудня, провести засідання, на якому обговорить можливість призначення в.о. міністра освіти і міністра енергетики на посаді постійних керівників цих відомств.

Про це розповіла заступник голови фракції Галина Янченко в коментарі «Укрінформу».

Вона нагадала, що відповідно до нещодавніми змінами в законодавстві і. о. міністра мають значно більш обмежені повноваження, ніж призначений міністр.

«І менше повноважень, ніж мали і. о. міністра раніше. Тобто, якщо раніше і. о. міністра від повноцінного міністра відрізнявся, в першу чергу, тим, що не може голосувати на засіданні Кабміну, то тепер урізаються ще цілий ряд повноважень», – розповіла Янченко.

Крім того, вона додала, що, за новим законодавством, в.о. міністра не може перебувати на цій посаді більше місяця – прем'єр-міністр зобов'язаний винести кандидатуру постійного міністра на розгляд Ради.

«Подивимося, чи будуть ці питання розглядатися на пленарному тижні, тому що поки немає ясності щодо підтримки у фракції, чи взагалі буде готова фракція проголосувати за таких кандидатів на посади міністрів», – зазначила Янченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: