fbpx
Сьогодні
10:53 11 Гру 2020

Допомога бізнесу на карантині: Заяви на компенсацію від підприємців прийматимуть з 14 грудня

English version here

З 14 грудня в додатку "Дія" можна буде оформити електронну заяву на отримання 8 тис. грн одноразової державної допомоги у зв'язку з посиленням карантину.

Про це в ефірі програми "Право на владу" заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Качка.

"З понеділка додаток "Дія" дозволить це зробити в електронному вигляді (оформити одноразову допомогу від держави, – ред.). Двох тижнів абсолютно достатньо, щоб ефективно роздати ці кошти", – зазначив він.

За словами заступника міністра економіки, план уряду полягає в тому, щоб надати допомогу до початку локдауну, а фактично – до 30 грудня, в рамках тих бюджетних коштів, які є на поточний рік. Він додав, що на ці цілі у Фонді боротьби з COVID-19 сконцентровано 12 млрд грн. Планується, що державною допомогою будуть охоплені близько 1,7 млн підприємців.

Відповідну заяву необхідно подати до 21 грудня. Список на виплату згідно з поданими заявами формуватиме Мінцифри, яке передаватиме дані до Пенсійного фонду. До 24 грудня всі заяви будуть оброблені, після чого почнуться виплати.

За словами Качки, по 8 тис. грн одноразової державної допомоги отримають ті ФОПи, які справно платили податки, ЄСВ, а їхній основний вид діяльності (КВЕД) підпав під список заборон і обмежень на період карантину, а отже, вони втратили прибуток повністю або частково. Також передбачається, що значна частина коштів у рамках держдопомоги буде виплачена найманим працівникам, які втратили зарплати внаслідок запровадження карантину.

"Цією програмою будуть охоплені люди, які легально працювали. Тобто, це люди, які досить прозорі для держави, для органів влади", – підкреслив Качка, пояснюючи, яким чином держава має намір контролювати одержувачів допомоги.

Нагадаємо, що ФОПам, які постраждали через карантин, держава виплатить по 8 тис. грн, а також спише окремі борги зі сплати податків, компенсує витрати по сплаті ЄСВ. Це передбачають закони, прийняті Верховною Радою 4 грудня та підписані президентом Зеленським 7 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: