fbpx
Сьогодні
16:51 10 Гру 2020

У "Слузі народу" заявили про ймовірність "бунту мерів"

Народний депутат з фракції «Слуга народу» Олександр Качура заявив, що рішення про новий жорсткий локдаун 8-24 січня було ухвалено неправильно.

Про це він сказав в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Зараз є недовіра до рішення уряду. Карантин необхідний, однозначно, але питання в тому, як його впроваджувати. Ми впровадили його в неконституційний спосіб. Якщо відкрити Конституцію, то має РНБО зібратися, звернутися до президента, президент звертається до парламенту – і ми вводимо режим надзвичайного стану. Зараз цього не відбувається. Ми знову вводимо карантин неправильним шляхом. Я думаю, що буде знову бунт мерів, керівники місцевих рад скажуть: ми не будемо виконувати обмежувальні заходи», – зазначив нардеп.

Він наголосив, що рішення про посилення обмежувальних заходів має прийматися на законних підставах.

«Якщо підприємці бачать, що попереднє рішення Кабміну про карантин КСУ визнав неконституційним, то вони думають: я втрачав прибуток, а тепер я не хочу втрачати прибуток. Я листи направляв до Кабміну і закликав: давайте запровадимо карантин, як передбачено Конституцією, у режимі надзвичайного стану. Тоді підприємці будуть отримувати компенсації, за оренду платити не треба, всі отримають виплати, парламент працює безперервно – і ні в кого не виникає питань», – заявив Качура.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: