fbpx
Сьогодні
11:28 10 Гру 2020

Шмигаль сказав, що до кінця року подадуть кандидата на міністра енергетики

Фото Reuters

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що рішення про звільнення в.о. міністра енергетики Ольги Буславець приймалось ним, за його словами, кандидата від уряду на посаду повноцінного очільника Міненерго подадуть до кінця року.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українській правді".

На твердження журналістів, що, за їхніми даними, зараз центром ухвалення рішень є Офіс президента, а коли знімали в.о. міністра енергетики Буславець, Шмигаля поставили просто перед фактом, прем'єр відповів:

"У вас якісь неправильні джерела. Ну, звичайно, рішення я виносив. Воно приймалось мною, і всі рішення, які виносяться в Кабмін, приймаються мною, у кінцевому випадку.

"Ініціація рішень буває різною, я тут не буду приховувати – ми тут у тісному контакті з Офісом президента, ми працюємо, у нас конструктивна співпраця. Ми з президентом практично кожного дня контактуємо, працюємо над тими стратегіями і рішеннями, які відбуваються в країні. Але кінцеві рішення по багатьох питаннях – за мною", – додав він.

"Сьогодні, з прийняттям закону, від мене буде вимагатись протягом 30 днів надати кандидатури міністрів. Звичайно, ми зараз думаємо над лонг-листом, шорт-листом кандидатів на міністерство енергетики, на міністерство освіти.

Я вважаю, що як мінімум троє діючих заступників мають шанс бути в такому шорт-листі на подання у Верховну Раду як кандидати на призначення міністром.

Нам треба прийняти важливе рішення – хто буде міністром, для цього треба подивитись на різні варіанти. Не хочеться робити помилку і потім її виправляти. Тому дивлюсь зараз на заступників, дивлюсь на зовнішніх кандидатів. Є на сьогоднішній день щонайменше 2 зовнішніх кандидатури, доволі сильних. Будемо приймати рішення вже до кінця цього року і подавати кандидата від уряду на посаду очільника Міненерго", – відповів Шмигаль на питання, чому майже за рік не призначений повноцінний міністр енергетики.

"Щодо Буславець Ольги Анатоліївни. Були дуже ефективні досягнення, були якісь незадоволення, відповідно, було прийняте рішення подивитись, як буде працювати міністерство при в.о. міністра Бойку", – додав голова уряду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: