fbpx
Сьогодні
11:51 10 Гру 2020

Прем'єр пояснив, що в Україні вакцинуватимуть від COVID-19 і безкоштовно, і за гроші

Вакцину проти коронавірусу в Україні можна буде отримати і безкоштовно, і за гроші.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав у інтерв'ю УП.

"Окрім того, буде вакцинування звичайне, оскільки більшість людей вакцинується, наприклад, від грипу, тобто за свої гроші купують вакцину", – сказав Шмигаль.

На переконання прем'єра, Україна без вакцини не залишиться. По-перше, держава є учасником глобальної ініціативи Covax та очікує 8 мільйонів доз. Перший мільйон влада розраховує отримати з березня 2021 року. Вакцинування вимагатиме двох ін'єкцій. Тобто 8 мільйонів це для 4 мільйонів людей. 10% населення країни можна провакцинувати.

"Буде встановлений і затверджений порядок вакцинування, тобто будуть визначені групи, соціальні групи, групи ризику. Зрозуміло, лікарів треба вакцинувати в першу чергу, вони під найбільшим ризиком. І далі по структурі – людей, які під загрозами, з відповідними захворюваннями, людей, які надають відповідні соціальні послуги, поліція тощо", – розповів Шмигаль.

За його словами, щодо російської вакцини, навіть якщо не зважати на геополітичні моменти, то вона не пройшла третьої стадії клінічних випробувань. Тобто вона не може бути використана в Україні так само, як у розвинутих країнах. "Що таке третя стадія? Це найбільш масова стадія, яка якраз показує всі ризики, загрози, які ця вакцина може в собі нести", – пояснив глава уряду.

Нагадаємо, що Максим Степанов попросив тимчасову повірену в справах США в Україні Христину Квін розглянути Україну як пріоритетного кандидата на отримання вакцин в "режимі тестування і використання в надзвичайних ситуаціях".

Також міністр охорони здоров'я Максим Степанов підписав технічні документи для отримання Україною вакцини від коронавірусу від глобальної ініціативи COVAX.

Раніше повідомлялося, що  американська компанія Pfizer завершила випробування COVID-вакцини: вона ефективна на 95%/. 9 листопада компанії Pfizer і BioNTech оголосили, що їхній кандидат на вакцину проти COVID-19 показав 90-відсоткову ефективність у захисті від коронавірусу осіб, які не були раніше ним інфіковані. Встановлено, що захист досягається через 28 днів після початку вакцинації, що складається із схеми прийому двох доз.

Нагадаємо, сьогодні першою людиною у світі, яка отримала щеплення від коронавірусу, стала 90-річна мешканка Північної Ірландії Маргарет Кінан.

Велика Британія стала першою країною в світі, яка схвалила вакцину для широкого використання.  В країні будуть застосовувати вакцину від Pfizer і BioNTech.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: