fbpx
Сьогодні
14:27 10 Гру 2020

Міністр пояснив, чому обрали 8 січня початком локдауну

English version here

Уряд спирався на дані і прогнози аналітиків Ради національної безпеки та оборони і Міністерства охорони здоров'я, визначаючи 8 січня датою початку запровадження жорсткіших карантинних обмежень.

Про це міністр Кабміну Олег Немчінов повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24".

"8 січня обиралося, зважаючи на ті прогнози, які давали аналітики секретаріату РНБО та Міністерства охорони здоров'я, які прогнозували той чи інший показник до моменту настання піку. В цьому випадку попередні прогнози були одразу після Нового року. Порахували ефект карантину вихідного дня, подивилися, на якому плато ми є, відповідно, не просто захворюваності, по заповнюваності ліжкомісць, і запропонували дату – 8 число", – сказав Немчінов.

За його словами, Кабмін встановив, що посилені карантинні заходи в Україні діятимуть 8 – 24 січня, але це не буде такий жорсткий локдаун, як навесні, адже тоді влада ще цілком не розуміла масштаби проблеми, з якою зіштовхнулася країна.

Нині ситуація стала більш зрозумілою, тому немає потреби закривати міжнародне сполучення або повністю зупиняти транспорт усередині країни, бо люди, які забезпечують життєдіяльність економіки, лікарі, правоохоронці, не мали можливості добиратися до роботи, сказав Немчінов.

"Насправді карантинні обмеження, пов'язані із зупинкою економіки, – це крайній захід, на який іде уряд будь-якої країни. Тому можливість, яку нам дав карантин вихідного дня, – підготувати медичну систему і збільшити критичний поріг для медичної системи з 20 тис. хворих на день до 32 тис., яких зараз система може витримати, – це можливість відсунути цей період", – сказав міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: