fbpx
Сьогодні
16:04 10 Гру 2020

Голова митниці заявив, що готує експеримент в системі підготовки кадрів всередині служби

Державна митна служба (ДМС) України готує експеримент в системі підготовки кадрів всередині відомства.

Про це повідомив в інтерв'ю LB.ua очільник ДМС Павло Рябікін.

"Ми зараз готуємо експеримент в системі підготовки кадрів всередині нинішньої Служби, який містить два елементи: відбір студентів-випускників і прискорена підготовка людей з митної спеціалізації на базі військовослужбовців, які пройшли службу в зоні АТО. Це дві цільові групи, які ми хочемо сьогодні підготувати", – сказав Рябікін.

За його словами, ВНЗ митних та суміжних спеціальностей випускають близько 200-250 людей на рік. Кількість військовослужбовців, які служили в зоні АТО – близько 20 000.

"Навчальним центром в Хмельницькому, який перебуває в структурі митниці і таким, що відповідає за підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів, розроблена програма прискореної підготовки, яка передбачає 400 годин занять для первинної атестації на митного інспектора.Мається на увазі, що у цих людей має бути первинна освіта (вища або як мінімум середню), вони повинні пройти попереднє тестування за рівнем IQ, за профілем, на добропорядність", – зазначив очільник ДМС.

Рябікін зауважив, що програма підготовки триватиме три місяці. В умовах карантинних обмежень вона також може проводитися дистанційно

"Зараз ми починаємо набір першої експериментальної групи – 36 осіб. Якщо цей курс спрацьовує, ми можемо одночасно навчати близько 400 чоловік. За оптимістичними оцінками. У підсумку, я бачу можливість в рік готувати близько 700 чоловік за новими програмами навчання", – сказав голова ДМС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: