fbpx
Сьогодні
19:30 09 Гру 2020

Зеленський звернувся до Ради з проханням не розглядати законопроєкт про перезавантаження КСУ до висновків Венеціанської комісії

Президент України Володимир Зеленський просить Верховну Раду не розглядати законопроєкт про перезавантаження Конституційного Суду України, доки Венеціанська комісія не зробить висновків.

Про це повідомляє пресслужба ОП.

Зеленський підкреслив, що наразі у Верховній Раді є понад десять законодавчих ініціатив, які покликані вивести Україну з кризи, спровокованої суддями Конституційного Суду, але жоден із них не може самостійно вивести країну з кризи.

"Законопроект, який був ініційований Президентом України для перезавантаження Конституційного Суду, спрямований тільки на те, щоб відновити довіру громадян до конституційного судочинства. Глава держави звернувся з проханням до парламенту не розглядати цей законопроект до того моменту, як отримаємо висновки Венеціанської комісії щодо ситуації, яка склалася після знищення суддями Конституційного Суду України системи контролю за електронним декларуванням у нашій державі, та щодо самого цього рішення", – йдеться у повідомленні.

Також було підкреслено, що висновків Венеціанської комісії у Офісі Президента очікують вже наприкінці поточного тижня.

"Наша позиція незмінна: маємо відновити повагу та довіру суспільства до Конституційного Суду України, підірвану окремими суддями, які голосували за це ганебне рішення", – наголошують в ОП.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: