fbpx
Сьогодні
22:16 09 Гру 2020

Українці отримали можливість придбати акції Tesla, Netflix, Facebook та інших компаній

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) дозволила допустити до обігу в Україні акції шести великих компаній та корпорацій, а саме: Facebook Inc., Tesla Inc., Netflix Inc., Microsoft Corporation, Visa Inc та Advanced Micro Devices, Inc.

Про це пише Na chasi.

Крім того, НКЦПФР дозволила роботу в Україні інвестиційній біржі Invesco QQQ Trust SM.

Що таке акції?

Акції компаній та різноманітних підприємств — це цінні папери, що надають їх власнику одиницю капіталу компанії. Акції дають певну частку на участь у діях та навіть прибуток (дивіденди) підприємства.

Існує два види акцій:

  • Документарні — фізичний документ, сертифікат чи інший цінний папір
  • Бездокументарні — електронні акції, вони доступні для перегляду на біржі

Що змінилося?

Раніше придбати акції Facebook, Tesla, Netflix та інших нових компаній можна було лише якщо ви мали рахунок у закордонному банку чи електронну валютну ліцензію. Крім того, для входження на іноземну біржу необхідно мати щонайменше $10 тисяч на рахунку.

Акції доступні на фондових біржах — вони розділяються на місцеві та міжнародні. На місцевих можна придбати акції українських компаній, а на міжнародних доступні акції всесвітньовідомих підприємств.

Торгівля на акціях доступна після того, як ви оберете брокера. Для цього необхідно перевірити, чи має він ліцензію від фондової біржі — вона дозволяє торгувати цінними паперами.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: