fbpx
Сьогодні
23:30 09 Гру 2020

IKEA більше не випускатиме свій каталог. Він виходив друком 70 років

Шведська компанія IKEA припиняє випуск свого щорічного друкованого каталогу — він виходив друком останні 70 років.

Про це йдеться на сайті компанії.

«Поведінка наших клієнтів і їхній підхід до споживання медіа змінилися, інтерес до паперового каталогу знижується», — пояснив це рішення керуючий директор Inter IKEA Systems Конрад Грюсс.

У компанії наголосили, що продовжують збільшувати інвестиції у цифрові технології. Наприклад, минулого року її роздрібні онлайн-продажі в усьому світі виросли на 45%, а на сайт IKEA зайшли понад 4 мільярди разів.

Проте, магазини розміром зі склад і кафе залишаються невідʼємною частиною плану зростання компанії. Генеральний директор Inter IKEA Group Джон Абрахамссон Рінг сказав, що клієнти як і раніше хочуть «помацати і спробувати» їхню продукцію.

Як зазначає CNN, останнім каталогом стане випущена в жовтні версія на 2021 рік. Це буде книга з ідеями для облаштування дому.

Перше видання каталогу вийшло друком у 1951 році. Тоді в ньому було 68 сторінок, тираж становив 285 тисяч примірників і він поширювався тільки на півдні Швеції. У 2016 році на піку каталог друкувався накладом 200 млн копій на 32 мовах. У 2000 році він вперше став доступний онлайн.

Не перша екологічна ініціатива IKEA

На початку жовтня IKEA оголосила, що планує до жовтня 2021 року повністю прибрати зі свого асортименту одноразові батарейки. У компанії визнали, що лужні батарейки впливають на екологію гірше ніж ті, що здатні перезаряджатися. Останні краще використовувати в побутових приладах.

Також IKEA заявила, що буде приймати свої старі меблі та давати за них гроші на нові.

Довідка. IKEA — шведська корпорація, яка створює і продає меблі, кухонну техніку й аксесуари для дому. Її штаб-квартира розташована в Нідерландах. З 2008 року IKEA є найбільшим у світі меблевим продавцем. До 2030 року компанія планує стати повністю екологічно безпечним бізнесом, зокрема самостійно перероблювати власні продукти.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: