fbpx
Сьогодні
19:59 08 Гру 2020

ЄС хоче допомогти Україні у трансформації вугільних регіонів

Європейський Союз готовий допомагати Україні у трансформації вугільних регіонів, повідомив міністр-радник Представництва ЄС в Україні Торстен Воллерт.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Готові з боку ЄС допомагати на цьому старті разом із країнами-членами ЄС – Німеччиною, Польщею. Будемо супроводжувати Україну в цьому", – сказав він під час Першого німецько-українського енергетичного дня.

"Намагатимемося, щоб структурні зміни вугільних регіонів включалися в європейський "зелений" курс. Оскільки така трансформація є важливою темою не тільки для українсько-німецького партнерства, а й важливим компонентом "зеленого" курсу", – роз'яснив Воллерт.

За його словами, в рамках допомоги Україні Єврокомісія найближчим часом, зокрема, планує виступити "з ініціативою підтримки для вугільних регіонів України та Західних Балкан", яка полягає в експертизі проєктів трансформації.

"Мета цього – щоб регіон міг отримати певну експертизу і на її основі виконувати певні пілотні проєкти", – сказав представник ЄС, уточнивши: "Це спільна ініціатива Єврокомісії, Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку і польських партнерів".

Воллерт зазначив, що сподівається вже незабаром побачити початок реалізації перших проєктів із трансформації.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: