fbpx
Сьогодні
18:35 08 Гру 2020

У Слов'янську вперше на сході України встановили стіну для людей з особливими можливостями

Фото: UNDP

У Донбаському державному педагогічному університеті було офіційно відкрито першу адаптаційну скелелазну стіну на сході України.

Як пише пресслужба UNDP будівництво та подальше обладнання інклюзивного спортивного закладу здійснювалося у рамках Програми ООН з відновлення та побудови миру за фінансової підтримки уряду Королівства Нідерландів.

"Адаптивне скелелазіння є однією з найефективніших практик реабілітації та соціалізації людей з обмеженими можливостями і активно використовується в таких країнах світу, як США та Великобританія. Відтепер діти, які відвідують Слов'янський інклюзивно-ресурсний центр, студенти університетів, включаючи спеціальності фізичної терапії, та місцеві спортсмени зможуть включати скелелазіння у свої спортивні тренування. Програми скелелазіння спеціально пристосовані до потреб конкретної аудиторії і будуть контролюватися викладачами та спеціалістами з реабілітації та лікувальної фізкультури", – йдеться у повідомленні.

Координатор з питань громадської безпеки та соціальної згуртованості Рустам Пулатов заявив, що відкриття адаптивної скелелазної стіни сприятиме інклюзивній освіті на сході України.

"Незважаючи на тривалий збройний конфлікт на сході України та пандемію COVID-19, люди, особливо діти з обмеженими можливостями, повинні мати доступ до освітніх можливостей та розвитку", – сказав Пулатов.

"Ми впевнені, що ця скелелазна стіна є хорошим початком для відкриття подібних інклюзивних майданчиків не лише на сході, але і по всій Україні, і разом із нашими партнерами ми докладемо всіх зусиль для якнайшвидшого досягнення цього".

Голова регіональної федерації альпінізму та скелелазіння "Донбас" Ігор Носаченко зазначив, що спортивне скелелазіння стало олімпійським видом спорту в 2020 році, тому інтерес до цього виду спорту швидко зростає.

"Важливо, щоб подібні спортивні споруди були створені в Донецькій області за фінансової підтримки міжнародних донорів", – сказав Носаченко. – "Наші спортсмени зі Слов'янська, Краматорська та сусідніх громад будуть раді використати цю скелелазну стіну".

Загальна вартість скелелазки, включаючи ремонт стелі та заміну вітражів у спортивному центрі, склала 56140 доларів США (1,6 млн грн).

Фото Донецької ОДА

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: