fbpx
Сьогодні
12:09 08 Гру 2020

У Раді зареєстрували законопроект, що відновлює повноцінну роботу НАЗК

Група нардепів зареєструвала у Верховній Раді законопроект №4470 про внесення змін до закону "Про запобігання корупції", який відновлює повноцінну роботу Національного агентства з питань запобігання корупції.

Про це повідомляє сайт парламенту.

Як зазначено в пояснювальній записці до документа, зміни до законодавства передбачають забезпечити повноцінне функціонування НАЗК, наділяють його необхідними повноваженнями і правами.

Законопроект також визначає порядок реагування НАЗК на виявлення порушень закону, ознак корупційних і пов'язаних із корупцією правопорушень, а також встановлює деякі особливості такого реагування у разі здійснення відповідних дій суддями або суддями Конституційного Суду.

Законопроект передбачає відкритий цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, які працюють на держслужбі.

Раніше глава НАЗК заявив, що президент має ветувати компромісний закон про брехню в деклараціях.

Нагадаємо, що 4 грудня, Верховна Рада прийняла компромісний законопроєкт 4460-д. Він відновлює кримінальну відповідальність за умисне декларування недостовірних відомостей та умисне неподання декларації, але не передбачає позбавлення волі за такі дії.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: