fbpx
Сьогодні
19:43 08 Гру 2020

У Києві за 2020 рік встановили майже 800 контейнерів для сортування сміття

Фото: kyivcity.gov.ua

КП "Київкомунсервіс" цьогоріч розмістило у дворах столиці майже 800 контейнерів-дзвіночків для різних фракцій відходів. Усього ж у Києві подібних контейнерів встановлено вже майже 4 тисячі.

Про це повідомив заступник голови КМДА Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, про що передає пресслужба КМДА.

"Усі перевізники, що працюють за договором із комунальним підприємством «Київкомунсервіс» підтримали ініціативу міста та розпочали встановлювати контейнери для роздільного збору. Але якщо минулого року в Києві було 2,5 тисячі контейнерів для сортування, то зараз їх майже 4 тисячі. Це контейнери-сітки, куди можна кидати лише сухі відходи; кольорові контейнери-дзвіночки для окремих матеріалів: зелений – для скла, жовтий – для пластику, синій – для паперу. Також окремо радимо викидати небезпечні відходи – термометри, лампи та батарейки – у помаранчеві контейнери з відповідним маркуванням. Звертаю увагу: розбиті ртутні термометри в контейнери викидати не можна. Якщо у вас розбився градусник – викликайте рятувальників, і вони допоможуть очистити приміщення від ртуті", – пояснив заступник голови КМДА.

"Київкомунсервіс" уклав договір із підрядною організацією ТОВ "Екологічні Інвестиції" на вивезення для переробки 70 тонн батарейок. Батарейки відправлені на переробку на завод GreenWEEE (Румунія). За рік у столиці також відправили на переробку 400 сміттєвозів відходів.

"Обсяги поступово збільшуються, адже збільшується кількість контейнерів, а також бажання мешканців столиці знати більше про сортування та переробляти відходи", – сказав заступник голови КМДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: