fbpx
Сьогодні
10:27 08 Гру 2020

Степанов назвав групи ризику, яких будуть вакцинувати в першу чергу

English version here

Пріоритетними групами населення для вакцинації від коронавірусу мають бути люди, які входять до груп ризику.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу.

"Ми чітко розуміємо, і склали відповідні графіки вакцинації, розклали всіх людей по пріоритетам. І ми вважаємо, що пріоритеними групами населення мають бути люди, які входять до груп ризику. Це група ризику за професійною ознакою – наші медичні працівники", – сказав Степанов.

Він зазначив, що до групи ризику за професійною ознакою також входять освітяни та працівники Нацполіції. За його словами, також обов'язкова для вакцинації має бути група ризику за віком і за станом здоров'я. Це люди старші 60-ти років та люди, які мають супутні захворювання.

Степанов додав, що МОЗ працює для якнайшвидшого отримання вакцини від коронавірусу.

Нагадаємо, що Максим Степанов попросив тимчасову повірену в справах США в Україні Христину Квін розглянути Україну як пріоритетного кандидата на отримання вакцин в "режимі тестування і використання в надзвичайних ситуаціях".

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов підписав технічні документи для отримання Україною вакцини від коронавірусу від глобальної ініціативи COVAX.

Раніше повідомлялося, що  американська компанія Pfizer завершила випробування COVID-вакцини: вона ефективна на 95%.

9 листопада компанії Pfizer і BioNTech оголосили, що їхній кандидат на вакцину проти COVID-19 показав 90-відсоткову ефективність у захисті від коронавірусу осіб, які не були раніше ним інфіковані. Встановлено, що захист досягається через 28 днів після початку вакцинації, що складається із схеми прийому двох доз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: