fbpx
Сьогодні
18:16 08 Гру 2020

ООН в Україні та Megogo презентували феміністичну спецпідбірку фільмів та аудіокниг

ООН Жінки в Україні та медіасервіс Megogo запустили підбірку кінострічок та аудіокниг, що розповідають про сильних жінок, які впоралися з життєвими викликами й утвердили жіночу стійкість духу. Реліз нової підбірки відбувся на знак підтримку всесвітньої кампанії "16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства", яка щороку проводиться з 25 листопада (Міжнародного дня ліквідації насильства щодо жінок), і триває до 10 грудня (Дня прав людини).

Про це повідомляє Рубрика.

Добірка кіно налічує 42 одиниці контенту. Це історії про сильних жінок, які надихають своїм прикладом долати складні життєві ситуації та нерівність. Серед кіно: мелодрама 2020 року «Маленькі жінки», культовий серіал "Оповідь служниці", історико-біографічна драма "Суфражистка", драма "Приховані фігури" та багато іншого. Добірка вже доступна на MEGOGO за посиланням.

Добірка від MEGOGO

Щодо аудіокнижок – добірка «Про сильних і незламних» налічує 16 творів. Серед них: біографічна історія Мішель Обами «Становлення», збірка авторки Скарлетт Кертіс "Феміністки не носять рожевого та інші вигадки", смілива книга британки Мері Бірд "Жінки і Влада. Маніфест" та інші. Добірка – за посиланням, можлива до прослуховування у розділі MEGOGO Audio.

"Кіно і книжки завжди формували культуру і продовжують це робити. Тому ми, як компанія, яка не лишається осторонь проблем суспільства, вирішили підтримати всесвітню кампанію "16 Днів активізму проти насильства щодо жінок та дівчат". Разом із "ООН Жінки" в Україні зібрали фільми й аудіокнижки, які говоритимуть про жіночу силу духу й характеру", – додає Валерія Толочина, маркетинг-директорка MEGOGO.

В межах кампанії, окрім підбірки тематичних кінострічок та книг, ООН жінки в Україні пропонують українським глядачам переглянути інтерактивну діджитал виставу "Нові Шрами", створену в колаборації з "Диким театром". Вистава розповідає реальні історії українських жінок про їхні фізичні й душевні рани, спричинені насильством. Вперше в Україні глядач може стати творцем власної вистави в інтерактивному ігровому форматі: самостійно обрати сюжет, змінювати хід історії та впливати на дії актрис, проживаючи події багато разів із різним фіналом.

"Висвітлюючи у кінофільмах невидиму проблему насильства щодо жінок та дівчат, та даючи можливість голосам жінок бути почутими, ми зможемо подолати насильство та вилікувати рани, які воно залишає. Ми надзвичайно цінуємо наших партнерів, які допомагають створювати ці зміни через мистецтво: MEGOGO та Дикий Театр, який створив першу в своєму роді інтерактивну виставу Нові Шрами, де глядачі можуть впливати на розвиток сюжету", – коментує Еріка Квапілова, голова офісу ООН Жінки в Україні.

Чому це важливо?

Пандемія COVID-19 призвела до зростання випадків гендерно зумовленого насильства та підвищення рівня незахищеності жінок. Україна не стала винятком – від початку карантину кількість звернень на національну гарячу лінію із запобігання домашньому насильству зросла вдвічі. За 9 місяців 2020 року в Україні зареєстровано 157 765 заяв про вчинені правопорушення та інші події, пов'язані з домашнім насильством. До порівняння, за період 2019 року поліція зареєструвала 141 тисячу звернень.

За даними ООН, дві третини жінок в Україні (67%) стверджують, що зазнали психологічного, фізичного або сексуального насильства з боку партнера або іншої особи. Майже половина (49%) жінок в Україні стверджують, що ставали жертвами сексуальних домагань. Жінки становлять 86% жертв зґвалтувань і 78% потерпілих від домашнього насильства.

На знак підтримки руху проти насильства ООН в Україні заохочує всіх ділитися історіями проти насильства в соцмережах, вибрати для фото й відео об'єкт одягу, макіяжу чи аксесуар помаранчевого кольору та позначити свій голос хештегами #16днів #новішрами #шрами, а також тегом @un_ukraine.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: