fbpx
Сьогодні
16:42 08 Гру 2020

НАБУ та САП викрили підкуп голови ФДМУ на тисячі доларів США

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили колишнього посадовця "Миколаївобленерго", який намагався дати хабаря голові ФДМУ.

Про це повідомляє пресслужба САП у Телеграмі.

"8 грудня 2020 року за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури детективами НАБУ викрито колишнього посадовця АТ "Миколаївобленерго" (70% акцій належать державі) на пропозиції та наданні голові Фонду державного майна України неправомірної вигоди", – йдетсья у повідомленні.

Як відомо, колишній посадовець "Миколаївобленерго" запропонував голові ФДМУ 100 тис. дол. США за призначення на посаду голови правління акціонерного товариства. При чому 50 тис. доларів експосадовець обіцяв "сплатити" одразу, іншу частину коштів – після призначення на посаду. Крім того, вказана особа обіцяла щомісячно надавати голові Фонду держмайна 200 тис. дол. США неправомірної вигоди як частину "тіньового" прибутку, отриманого завдяки своїй посаді.

Чоловіка затримано "на гарячу" під час передачі першої частини хабаря.

"Наразі його затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру", – повідомляють у САП.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: