fbpx
Сьогодні
20:16 08 Гру 2020

На Вінниччині відкрили завод, що переробляє 300 тон кукурудзи на день

На Вінниччині запустили новий інвестиційний агропроєкт – завод з перероблювання кукурудзи з інвестиціями на 14 мільйонів доларів.

Про це повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

Власником нового заводу є компанія "Дакса Бунге Україна". Це підприємство з 100% іноземними інвестиціями, засновниками якого є лідер з переробки кукурудзи у Європі – Дакса Груп (Іспанія) та один з найбільших світових трейдерів – американська компанія Бунге.

Завод із переробки кукурудзи на Вінниччині

"В умовах карантинних обмежень у рекордні терміни завершено реалізацію масштабного інвестиційного проекту з будівництва заводу глибокої переробки кукурудзи у селищі Демківському Тростянецької громади Гайсинського району", – пише глава ОДА.

На заводі встановлено сучасне обладнання італійського виробництва для переробки кукурудзи твердих сортів на борошно та крупу загальною потужністю 300 тон кукурудзи на день (100 тис тонн на рік).

Завод із переробки кукурудзи на Вінниччині

Як зазначається, 80% готової продукції планується реалізовувати на експорт.

Основні клієнти заводу – це великі міжнародні корпорації: виробники пива та харчових продуктів (сухі сніданки, снеки, випічка та кондитерські вироби).

Завод із переробки кукурудзи на Вінниччині

Уже випущена та підготовлена до експорту перша партія продукції, яка відповідає найвищим світовим стандартам з якості та харчової безпеки, що підтверджено результатами лабораторних випробовувань ДП "Вінницястандартмерологія".

Тут заплановано створити 50 нових робочих місць.

Завод із переробки кукурудзи на Вінниччині

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: