fbpx
Сьогодні
12:47 08 Гру 2020

Конституційний суд відновив засідання майже в повному складі

Судді Конституційного Суду України розпочали роботу після тривалої перерви в засіданнях, спричиненої коронавірусом.

Про це розповіли "Інтерфаксу-Україна" в прес-службі КС.

"8 грудня о 10-й годині розпочалося пленарне засідання Великої палати КС, на якому судді продовжують розгляд справи за конституційним поданням 142 народних депутатів про офіційне тлумачення окремого положення абзацу 4 преамбули Конституції України (тлумачення "гідних умов життя")".

Також зазнено, що на порядку денному вівторка – проведення засідання Великої палати КС з розгляду питання про відкриття конституційного провадження за конституційним поданням 47 народних депутатів про відповідність Конституції окремих положень Кримінального процесуального кодексу, а також питання продовження терміну постанови колегіями суддів Першого і Другого Сенатів КС про відкриття або відмову у відкритті конституційного провадження за конституційними скаргами і поданнями.

"Усі засідання проводяться в закритій частині. Про результати їхнього розгляду буде поінформовано на офіційному веб-сайті суду", – зазначили в прес-службі.

Водночас джерело в КС повідомило агентству, що із 15 суддів КС на пленарному засіданні у вівторок є 14.

"Це свідчить про те, що хтось умисно розганяв інформацію про блокування роботи і демарш суддів. Усі вони хворіли, а тепер вийшли на роботу", – додав співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, 12 листопада інформоване джерело в суді повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що причина відсутності кворуму на засіданнях Великої палати КСУ в тому, що частина суддів перебуває на самоізоляції або вже з підтвердженим діагнозом COVID-19.

"Причина відсутності кворуму на засіданнях Великої палати – це не демарш суддів, не відмова від участі в засіданнях, а хвороба", – сказав співрозмовник агентства.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: