fbpx
Сьогодні
13:04 07 Гру 2020

Зеленський провів нараду щодо вакцинації проти COVID-19

Президент Володимир Зеленський тримає на контролі підготовку до закупівлі вакцини проти коронавірусу та масової вакцинації українців.

Про це поговорили на нараді під головуванням президента.

«Ми повинні бути готовими з алгоритмами дій при вакцинації. Держава має визначитися, хто буде вакцинуватися першим, скільки пацієнтів зможуть прийняти лікарні за місяць, а головне – допомогти медзакладам з вакцинацією. Адже таку масову вакцинацію у світі робитимуть вперше», – наголосив Зеленський.

Денис Шмигаль повідомив, що за минулий тиждень кількість тих, хто захворів на COVID-19, суттєво зменшилася. Загалом з 30 листопада до 6 грудня було виявлено 89 322 хворих. Для порівняння, позаминулого тижня було 96 936 недужих.

Зеленський поцікавився, чи збільшується кількість ліжок, забезпечених доступом до медичного кисню.

Глава МОЗ Максим Степанов наголосив, що з листопада додали ще понад 15 тисяч ліжок, де пацієнтів можуть підключати до кисню. Водночас він зауважив, що деякі області перевиконують план, а деякі – недовиконують його. Серед останніх міністр назвав Дніпропетровщину та Донеччину.

Також Степанов повідомив, що за минулий тиждень було закуплено 66 тис. тестів на антиген. До кінця року міністерство закупить 1,3 млн таких тестів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: