fbpx
Сьогодні
10:30 07 Гру 2020

Україна не залишиться у кінці світової черги на вакцину, - Кулеба

Фото Reuters

Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна не залишиться у кінці світової черги на вакцину. 

Про це він розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

"Тема вакцини присутня на порядку денному і в тезах до розмови у всіх – президента, моїх, міністра охорони здоров'я, послів в окремих країнах – всі над цим працюємо, шукаємо, домовляємося", – розповів міністр.

Кулеба зазначив, що Міністерству охорони здоров'я допомогли на початку пандемії приєднатися і до європейського комітету охорони здоров'я, потім до COVAX.

Також ведеться робота на двосторонньому рівні з урядами США, Німеччині, щоб це питання було вирішене позитивно.

Глава МЗС пояснив, що поки рано говорити про конкретику, бо тільки пару тижнів тому почали говорити про конкретні цифри ефективності певних вакцин.

"Не залишимося (у кінці черги, – ред.) і плануємо досягти цього завдяки двом елементам: активній участі в COVAX, і завдяки дружнім стосункам з тими країнами, які отримають доступ до вакцини першими", – запевнив Кулеба.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов підписав технічні документи для отримання Україною вакцини від коронавірусу від глобальної ініціативи COVAX.

Раніше повідомлялося, що  американська компанія Pfizer завершила випробування COVID-вакцини: вона ефективна на 95%.

9 листопада компанії Pfizer і BioNTech оголосили, що їхній кандидат на вакцину проти COVID-19 показав 90-відсоткову ефективність у захисті від коронавірусу осіб, які не були раніше ним інфіковані. Встановлено, що захист досягається через 28 днів після початку вакцинації, що складається із схеми прийому двох доз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: