fbpx
Сьогодні
16:26 07 Гру 2020

У "Слузі народу" розповіли, коли Рада розгляне держбюджет-2021

Держбюджет на 2021 рік Верховна Рада розгляне наступного пленарного тижня.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" народний депутат від "Слуги народу", глава податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

"У цьому є ризик, і в цьому є проблема, що ми відкладаємо розгляд цього питання на останній тиждень. Я б це зробив якомога швидше і дав би можливість всій країні планувати свій наступний фінансовий рік. Це, звичайно, неподобство, що ми у другій половині грудня розглядаємо бюджет, і дуже б хотілося цього уникнути, але, на жаль, хотілося одного, а вийшло інше", — сказав він.

Гетманцев оцінив останню редакцію проєкту бюджету.

"Є позитивні речі, наприклад, скорочення витрат на митницю… Збільшено видатки на медицину. Водночас мені не дуже зрозуміло зменшення витрат на Міністерство соціальної політики або на Міністерство освіти. Я можу сказати загалом, що цей бюджет є дуже приземленим, це бюджет країни, яка переживає кризу. Цей бюджет не є якимось дивом, це реалії, з якими ми живемо і з якими доводиться рахуватися", — сказав він.

Раніше нардеп фракції "Голос" Ярослав Железняк теж повідомив, що голосування у другому читанні за бюджет-2021, швидше за все, відбудеться на наступному тижні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: