fbpx
Сьогодні
09:04 07 Гру 2020

Трамп хоче провести мітинг в день інавгурації Байдена

Фото Reuters

Чинний президент США Дональд Трамп в день інавгурації Джо Байдена 20 січня відправиться на масштабний мітинг до Флориди, де може оголосити про свій намір балотуватися на виборах в 2024 році.

Про це повідомляє Axios.

За інформацією порталу, Трамп може покинути Білий дім з Південної галявини на вертольоті, щоб уникнути спілкування з новим президентом і не бути присутнім на церемонії інавгурації.

Потім він пересяде на літак і вирушить до Флориди.

В оточенні Трампа відмовилися коментувати цю інформацію.

"Анонімні джерела, які стверджують, що знають, що президент розглядає або не розглядає, гадки не мають про це. Коли президент Трамп визначиться зі своїми планами на 20 січня, він дасть вам знати", – заявив речник Білого дому Джадд Дір.

Раніше Байден заявив, що хотів би, щоб на його інавгурації був присутній Трамп.

За словами Байдена, це було б важливо з точки зору демонстрації кінця хаосу і вказівки на «мирну передачу влади, коли конкуруючі сторони тиснуть руки і рухаються вперед».

13 листопада в США закінчили підрахунок голосів у всіх штатах. Переможцем президентських виборів став кандидат від Демократичної партії Джо Байден – він отримав 306 голосів вибірників при 270 необхідних. У Дональда Трампа – 232 голоси.

Трамп відмовляється визнати свою поразку і називає вибори сфальсифікованими.

У той же час Трамп повідомив, що віддав розпорядження голові Управління загальних служб США (GSA) Емілі Мерфі про початок процесу передачі справ Джо Байдену, але додав, що продовжить боротися в судах.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: