fbpx
Сьогодні
21:05 07 Гру 2020

Нападники на одеського активіста Устименка вийшли на волю

Фото: Максим Пшибишевський

Нападники на одеського активіста Віталія Устименка отримали чотири роки в'язниці й були відпущені в залі суду: вони відсиділи два роки в слідчому ізоляторі, а ще два роки відбуватимуть умовно.

Таке рішення ухвалила колегія судів Приморського районного суду на чолі із Сергієм Кічмаренком, передає ZMINA.

Судді визнали Станіслава Руденка і Юрія Гаврилюка винними в хуліганстві – частина 4 статті 296 Кримінального кодексу України. Руденка також визнали винним у зберіганні зброї, частина 1 статті 263 Кримінального кодексу: під час затримання в нього знайшли 30 набоїв різних калібрів. Сам він заявив, що ніс їх здавати в поліцію, – за це він отримав три роки в'язниці, але менший термін був поглинений більшим за "хуліганство".

Віталій Устименко у суді. Фото: Максим Пшибишевський

Фото: Максим Пшибишевський

Судді перебували в нарадчій кімнаті з 4 грудня і вирішили, що доказів замовності злочину обвинувачення не надало в достатньому обсязі. Тому вони змінили кваліфікацію із замаху на навмисне вбивство на легшу "хуліганку".

Руденко і Гаврилюк були затримані у вересні 2018 року – через три місяці після нападу на Устименка. Вони повністю заперечували свою провину в злочині й стверджували, що не нападали на активіста.

Обвинувачення і сам Устименко наголошували на тому, що це був злочин на замовлення. У залі суду допитали можливого посередника в справі, Євгена Лисицького, але він також заперечував свою провину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: